BAMBUHIERONTAOlen aina tykännyt bambusta materiaalina. Bambu on yksi maapallon nopeimmin kasvavista kasveista ja se ei tarvitse kasvamiseen lannoitteita, eikä torjuntaaineita. Bambu symboloi pitkäikäisyyttä, edustaen jaloa persoonallisuutta, ikuista nuoruutta, sekä jatkuvaa kasvua aina tuoreena ja vihreänä. Bambukuitua pidetään tulevaisuuden ekologisena materiaalina, koska se puhtaana luonnon kuituna ei sisällä kemikaaleja, on biohajoava, antibakteerinen, antistaattinen ja ehkäisee mm. sienien syntymistä.

Bambu on myös yksi maailman mineralisoivista kasveista. Bambun bio-uutetta käytetään paljon kosmetiikassa. Bambun sisältämä silica (piioksidi) on hapen ohella elintärkeä ainesosa koko keholle, mutta eritoten ihollemme ja luillemme. Helposti imeytyvällä luonnollisella silicalla on erityinen kyky varastoitua kehoomme. Se sisältää runsaasti negatiiviaisa ja positiivisia ioneita, jotka auttavat palauttamaan vaurioituneiden tai heikkojen solujen tasapainon ja vahvistavat, sekä suojaavat immuunijärjestelmää ja edistävät hormoonitoiminnan tasapainoa. Silicalla on myös keskeinen rooli kollageenisäikeiden syntymisessä. Ihosamme silican puutos näkyy yleisemmin kosteuden puutteena, joka johtaa mm. ryppyihin, raskausarpiin ja selluliittiin. Bambun kuori sisältää myös tärkeitä raaka-aineita kuten kaliumiabetaiinia ja koliinia. Kaikilla näillä on tärkeä osa ihomme hyvinvoinnin kannalta, myrkkyjen poistumiselle kehosta, kosteuden ylläpidolle ja solujen uusiutumiselle.

Itse käytän bambua hoidoissa hierontakeppien muodossa. Bambukeppihieronnan juuret ovat Kiinasta, Indokinnasta ja Thaimaasta. Sitä käytyyvät mm. Budhalais-munkit hoitomuotona yhdessä yrttien kanssa. Nykyään tämä ihanan hoitava ja rentouttava hoitomuoto on saanut suosiota ympäri maailmaa. Hieronnan lähtökohtana ovat eripituiset ja kokoiset bambukepit. Näillä erityisen kevyillä, joustavilla ja kestävillä kepeillä tehdään syvähierontaa, jolla on erinomainen vaikutus lihasten rentoutumiseen. Bambukepeillä tehtävä hieronta edistää lymfakieroa, aktivoi verenkierto ja sopii erinomaisesti mm. selluliitin hoitoon, koska se aktivoi tehokkaasti nestekiertoa.

Itse teen hierontaa hoitopedillä tai lattialla futonin päällä. Hieronta on todella tehokasta ja vahvasti bio-stimuloivaa ja aktivoivaa. Hieronta avaa pehmeästi kehomme meridiaanikanavia ja stimuloi vyöhyketerapeuttisia pisteitä. Erikokoisilla bambukepeillä käsitellään koko keho aina jalkapohjista kasvoihin saakka, jolloin saadaan kokonaisvaltainen ja rentouttava vaikutus. Itse teen hieronnan aina yrtteihin perustuvalla luonnollisella hierontaöljyllä, joka yhdessä bambun kanssa hoitaa ja elvyttää ihoa.

Tämä ihana hierontatekniikka sopii kaikille ja mm. urheilijoiden lihashuollossa tämä on erityisen hyvä, koska hieronta stimuloi hermosäikeitä, rentouttaa ja rauhottaa.

- Rentoutta ja hyvinvointia bambuhieronnalla -