JOMON-SHINDO-TAINAI

Olen koulutukseltani Jomon-Shindo® ohjaaja.

Shindo on Japanista lähtöisin oleva kokonaisvaltainen kehontyöskentelymenetelmä. Menetelmän lähtökohtana on kuusi perusvenytystä, jotka opettavat kuuntelemaan omaa kehoa. Harjoitusten ja hengityksen avulla voi rentoutua ja päästää irti kehon ja mielen jännityksistä. Venyttelytunneilla ikäänkuin istahdetaan oman kehon äärelle kysymään, mitä sille kuuluu. Tunneista erityisiä tekee se, että ohjaajana tuen liikkeitä ja autan venyttelijää löytämään omalle keholleen sopivimman tavan venytellä. Syvä hengitys ja rauhalliset venytykset auttavat päästämään irti stressistä, kehää kiertävistä tunteista ja vapauttavat tähän hetkeen. Shindo sopii kaikenikäisille- ja kuntoisille.

Jomon kiertotaivutusvenyttely on jatkumoa Shindo-tekniikoille. Se auttaa hoitamaan erityisesti niveliä ja sisäelimiä kehon kiertoliikkeiden ja rentoutuksen avulla. Jomon-harjoituksissa hyödynnetään omaa hengitystä ja kehon painoa. Niiden avulla voidaan löytää harmoniaa niin kehoon kuin mieleen.

Tainai tarkoittaa suomeksi kohdun aikaista ja uudenlaista kehontyöskentelyä, joka on kehitetty odottavan äidin tueksi ja vauvan hyvinvointiin jo kohdussa. Menetelmä tukee onnellista syntymää ja äiti-lapsi suhteen syntymistä jo odotusaikana. Tainai auttaa odottavaa äitiä rentoutumaan ja kuuntelemaan kohdussa kasvavaa lastaan. Menetelmän avulla voidaan auttaa mm. perätilassa olevaa vauvaa kääntymään oikeinpäin. Tainai tekniikka on jatkumoa Shindolle.

Shindo® Ry:n koulutettuna ohjaajana olen ohjaamassa ja tukemassa teitä näiden harjoitteiden kanssa. Jos haluat päästä syventymään Shindoon syvemmin, niin järjestän hoitolallani myös Shindon peruskursseja. Pidän myös Shindo-päiviä ja kursseja ryhmille. Jos sinulla on mukava pieni porukka (max 4hlö) ja haluatte tulla rentoutumaan ja venyttelemään hoitolalleni, niin ottakaa yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä teille sopiva päivä. Pidän myös tilauksesta Jomon-Shindo-Tainai tunteja mm. TyHy-ryhmille, odottaville äideille ja kuntoutusryhmille.