SHIATSU

Shiatsu perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen ja sen avulla kehon ja mielen kokonaisvaltaiseen hoitamiseen. Shiatsussa käsitellään kehon meridiaaniratoja ja niillä sijaitsevia akupisteitä. Hoito on ihanan rentouttava ja tehdään aina asiakasta kuunnellen ja suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti.


Shiatsu on lempeä koko kehon hoitomuoto, jonka avulla avataan kehon energiaratoja peukalon ja kämmenen painalluksin, venytyksin sekä hieronnalla. Energia, Qi saadaan virtaamaan vapaasti, jolloin keho tasapainottuu pystyen itse korjaamaan häiriötiloja.
Shiatsu on 1800-luvun loppupuolella kehitetty japanilainen versio kiinalaisesta akupunktiosta, jossa neulojen sijaan käytetään sormilla painallusta. Shiatsu on japaninkieltä ja tarkoittaa siis sormilla painamista. 
Kokonaisvaltainen hyvinvointi perustuu energian ja elinvoiman esteettömään virtaukseen, sekä tasapainoon. Häiriöt johtavat sairastumiseen, jolloin vaivat voivat aiheutua esimerkiksi epäterveellisestä ravinnosta, stressistä, levon ja liikunnan puutteesta, tunne-elämän järkkymisestä tai fyysisistä vammoista. Shiatsussa avataan energiatukoksia, jolloin energia pääsee virtaamaan esteettömämmin ja keho tasapainottuu. Vaikutusta tehostetaan asiakkaan tarpeita kuunnellen erilaisten akupisteiden kautta.
Shiatsulla on saatu hyviä hoitotuloksia muun muassa stressin, väsymyksen, masennuksen, fibromyalgian, unettomuuden, päänsäryn, niska-hartian jännitystilojen, heikentyneen vastuskyvyn, ummetuksen ja ruoansulatusvaivojen hoidossa. Ennaltaehkäisevänä hoitona shiatsu on ihanteellinen koko kehon energiatasapainon ja elinvoiman ylläpitäjä. Jokainen asiakas on yksilöllinen, jolloin myös hoito vaikuttaa kaikkiin erilailla.
Shiatsuhoidon lisäksi hoitoa voidaan tehostaa kuivakuppausmenetelmin, sekä Moksa-syvälämpöhoidolla.